Европейският IT гигант Atos, който има годишен оборот от над 13 милиарда евро, придобива 100% от българското дружество "ИнфоПартнерс". Това става ясно от съобщение на компанията днес.

Българската компания е водещ доставчик на специализирани SAP услуги в страната, а годишните й приходи възлизат на 15 милиона евро. В компанията работят 423 служители.

Заедно със сделката за придобиването на българското дружество Atos анонсира и 5-годишен договор за обслужване на Coca-Cola Hellenic Bottling Company - една от най-големите бутилиращи компании на продуктите на The Coca-Cola Company в света.

Тук е мястото да се отбележи, че "ИнфоПартнерс" е основният доставчик на услуги за Coca-Cola Hellenic Bottling Company.

"Atos ще разчита на експертизата и уменията на екипа на ИнфоПартнерс да продължи да предоставя първокласни услуги на Coca-Cola HBC, както и през изминалите 15 години, като същевременно използва международния си опит за по-нататъшно подобряване на услугите за клиентите си от индустрията", посочват от френската компания.

Освен това сделката ще послужи за основа на изграждането в България на Глобален център за компетенции в индустрията за производство на храни и напитки.

Той ще позволи да бъдат обслужвани клиенти на компанията от цял свят. Амбицията е през следващите 5 години, този нов център да удвои капацитета на Atos в българската столица.