"Софарма Трейдинг" разширява присъствието си в София, Перник, Радомир и Дупница, обяви компанията. 

Преди ден в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е постъпило съобщение, с което фармацевтичното компания уведомява регулатора за плановете си да придобие дружества за търговия на едро и дребно с лекарствени продукти. По-конкретно става въпрос за: "Аптека - Любка Георгиева" ЕООД и "Роял Фармаси" ЕООД, "Фарма-24" ЕООД и "Пинбау" ЕООД.

Наскоро стана ясно, че най-голямата компания по приходи в сектор "Фармация" в България е постигнала споразумение и съгласие за придобиване на 9 аптеки от веригата "Роял Фармаси". Те се намират в района на София, Перник, Дупница и Радомир, като плановете на компанията предвиждат след приключване на сделката да бъдат присъединени към семейството на SOpharmacy.

Повече от 15 години Софарма Трейдинг заема лидерски позиции на фармацевтичния пазар в България. От 2015 г. компанията развива и собствена ритейл концепция SOpharmacy. Към момента под бранда SOpharmacy оперират над 200 аптеки в повече от 40 града в страната, онлайн аптеката sopharmacy.bg, a от началото на 2023 г. клиентите могат да се възползват от мобилното приложение SOpharmacy APP.

"Софарма Трейдинг" иска да купи 9 аптеки от конкурент

"Софарма Трейдинг" иска да купи 9 аптеки от конкурент

"Роял Фармаси" има обекти в София и в Югозападна България

Роял Фармаси има операции на аптечния пазар в България повече от 10 години, като към момента обединява 11 обекта в градовете София, Перник, Дупница и Радомир. 

"Придобиването на 9 аптеки Роял Фармаси и последващото им присъединяване към SOpharmacy е част от нашата стратегия за разширяване на национално ниво на присъствието ни в ритейл сегмента на аптечния пазар. Това обединение ще ни позволи да засилим пазарните си позиции в Перник, Дупница и Радомир, да бъдем още по-близо до пациентите там и да им предложим предимствата на нашата концепцията, с които утвърдихме SOpharmacy като любима аптека на българските потребители", коментира Венцислав Маринов, Изпълнителен директор и Член на Съвета на директорите на Софарма Трейдинг АД.

Предстои произнасяне по сделката от страна на Комисията за защита на конкуренцията. В месеците до юридическото ѝ приключване, двете вериги ще продължат да се управляват самостоятелно.