Семейната компания на Доналд Тръмп - Trump Organization, продава правата върху своя тузарсски хотел във Вашингтон, съобщи Bloomberg. Сделката може да се осъществи за сумата от над 370 милиона щатски долара.

Базираната в Маями инвестиционна фирма CGI Merchant Group води преговорите за покупката на имота на "Пенсилвания авеню", съобщават пред американската медия запознати, пожелали анонимност.

Сделката все още не е окончателна и от Trump Organization остават ангажирани и с други купувачи, коментира един от източниците. Синът на магната Ерик Тръмп, който е и изпълнителен вицепрезидент на Trump Organization, е отказал коментар. От CGI към момента не дават повече информация.

Искате част от империята на Тръмп? Имения, хотел и още други имоти се продават

Искате част от империята на Тръмп? Имения, хотел и още други имоти се продават

Ако се стигне до сделки, те ще донесат стотици милиони долари на семейството на бизнесмена

Миналана година CGI, начело с главния си изпълнителен директор Раул Томас, обяви планове за партньорство с бившата баскетболна звезда Алекс Родригес за фонд за покупка на хотели в Северна Америка и Карибите.

Пазарът за продажба на хотели се подобри тази година, въпреки че възстановяването бе най-силно за имоти в курортите. За момента пазарът във Вашингтон остава муден, като заетостта на хотелите през август е била 54%. Това е едно от най-лошите равнища в Съединените щати.

Семейната компания на Тръмп се опитва да продаде хотела от 2019-а година. Тогава исканата цена беше половин милиард долара.