Revolut планира да пусне кредитни карти в Съединените американски щати още до края на тази година - част от стратегията на британската компания да привлече клиенти на американския пазар, пише FN.

Това е първият път, в който финтехът пуска кредитни карти, изключвайки някои европейски държави.

Revolut отвори врати в Ню Йорк през март 2020 г., макар че плановете ѝ за дебют бяха помрачни от пандемията. До края на 2021 г. компанията се прицелва в милион потребители. И ако това се случи, ще бъде първият успешен дебют на европейска дигитална банка в най-голямата американска икономика, след като опитите на Monzo и N26 не дават желания резултат.

Компанията поиска банков лиценз в Калифорния по-рано тази година като част от плана си да работи независимо от американската Metropolitan Commercial Bank, с която си партнира.

Revolut планира да пусне и търговия с акции в САЩ през следващите месеци. Услугата вече се радва на над милион потребители в Европа.

През юли британският финтех набра още $800 млн. капитал от инвеститори като SoftBank и Tiger Global, с което се превърна в най-скъпия технологичен стартъп на Острова с оценка от $33 млрд.