Васил Божков е единственото българско присъствие в по-предните редици на класацията на полското списание "Впрост" за най-богатите личности в Централна и Източна Европа.

Според изданието, Божков има $1 млрд., притежава или е в бордовете на 31 компании и има богата колекция от старини и предмети на изкуството на стойност $60 млн.

Списанието ежегодно публикува списък на стоте най-богати личности в Централна и Източна Европа. "Впрост" пише за Божков, че е единственият останал от тримата официални български мултимилионери, след убийството на партньорите му по бизнес Илия Павлов и Емил Кюлев.

На първите 10 места в списъка са представители на руския бизнес, като начело с повече от $19 млрд. е Роман Абрамович, следван Олег Дерипаска с $13 млрд. и Михаил Фридман с $12 млрд.

Сред първите сто най-богати в посткомунистическа Европа има само двама представители от България - Васил Божков - на 51 място с лично богатство от $1 млрд. и вдовицата на убития Емил Кюлев - Весела Кюлева, която е на 95 място с $400 млн.

От списъка от миналата година е отпаднала вдовицата на Илия Павлов - Дарина Павлова, която беше на 94 място с $350 млн.