Индия, Нигерия и Тайланд са класирани на първите три места в "Глобалния индекс за приемане на криптовалути - 2023 Global Crypto Adoption Index на Chainalysis, цитиран от световните крипто сайтове. Това ясно показва, че страните с по-ниски средни доходи са водещи в приемането на криптовалути от населението.

Компанията за блокчейн анализи публикува откъс от свой доклад, от който виждаме, че Централна и Южна Азия и по-широките региони на Океания доминират в горната част на нейния индекс. А 6 от първите 10 държави са в именно тази част на света, пише Cointelegraph.

Снимка 621559

Източник: GettyImages

Индийската схема

Уникалната схема на Индия за приспадане на данък при източника, прилагана към трансакциите с криптовалути, изисква за всички трансакции да се начислява данък в размер на 1%.

Той трябва да бъде приспаднат от баланса на потребителя в момента на сделката, за да може тя да бъде завършена.

Инвеститорите, които изтеглиха $500 милиона от крипто продукти

Инвеститорите, които изтеглиха $500 милиона от крипто продукти

85% от отлива на средства са в Биткойн

Използването на криптовалути на глобално ниво е намаляло след краха на FTX

В същото време страните с по-нисък среден доход, идентифицирани в рамките на класификацията на Световната банка на нациите по богатство, показват най-силно възстановяване на масовото приемане на криптовалути през последните 12 месеца.

Именно държавите с нисък среден доход са единствената категория, чието масово приемане остава над нивото, на което беше през третото тримесечие на 2020 г., точно преди последния бичи пазар, коментират крипто експертите.

Държавите от тази категория имат нарастващи индустрии и население и представляват над 40% от световната популация

Ако това са държавите на бъдещето, то данните ясно показват, че крипто ще бъде голяма част от това бъдеще, смятат анализаторите.

Докладът им показва още, че институционалното приемане, стимулирано от организациите в страните с високи доходи, набира скорост въпреки продължителния мечи пазар.

Според прогнозите потенциалното приемане на криптовалутите ще бъде "отдолу нагоре и отгоре надолу". Или казано иначе, тези активи ще обслужват нуждите на потребители както от страни с високи доходи, така и от развиващи се страни.

Страните в света с най-голям добив на криптовалути

Страните в света с най-голям добив на криптовалути

Възможно ли е преразпределение на този пазар