Преди това "зелените пари" относително поевтиняха по отношение на тези три световни валути заради сигнали, че Федералният резерв

Доларът поскъпва спрямо еврото, йена и паунда в началото на валутната търговия в петък в очакване на данните за американския пазар на труда.

Преди това "зелените пари" относително поевтиняха по отношение на тези три световни валути заради сигнали, че Федералният резерв може да направи пауза в повишаването на основната лихва след вдигането й през декември.

В петък вниманието на инвеститорите е насочено към данните на министерството по труда за безработицата в САЩ през ноември. Консенсусната прогноза на експертите предвижда ръст на новите работни места през предходния месец с 200 хиляди и безработица на ниво 3,7%.

Днес сутринта еврото спада незначително спрямо долара - до $1,1369 в сравнение с нивото $1,1374 от края на вчерашната търговия.

Курсът на американската валута по отношение на японската днес се покачва с 0,15% - до 112,85 йени за долар от 112,68 йени ден преди това.

Стойността на фунта стерлинг спрямо долара съвсем леко се понижава - до $1,2771 при курс $1,2781 в четвъртък.

Общата валута поскъпва към японската до 128,31 йени за евро от нивото 128,17 йени за евро при закриването на вчерашната търговия.