Днес цената на най-голямата криптовалута в света, която от месеци наред е почти в постоянен възход, достигна едномесечно дъно.  Случващото се с Биткойн идва на фона на продължаващия отлив на капитал от инвестиционните продукти на дигиталните активи и очакванията за по-високи лихвени проценти в САЩ за по-дълго време, пише Bloomberg.

Малко след 10:00 тази сутрин българско време, Биткойн се търгуваше за $65 543, което е спад от 0,9% в рамките на едно денонощие. Това е и най-ниската стойност на криптовалутата поне от средата на месец май. 

Фалиралата крипто борса Mt. Gox прехвърли над $3,8 милиарда в Биткойн и цената му поевтиня

Фалирала крипто борса прехвърли над $3.8 милиарда в Биткойн: Цената му поевтиня

Общо 58 000 BTC токени неочаквано бяха преместени от портфейли на вече несъществуващата борса

Изтичане на цифрови активи за стотици милиони

Около $600 милиона са били изтеглени от продукти на дигитални активи миналата седмица, показват данни на CoinShares International, цитирани днес от световните агенции. Упоритата инфлация накара трейдърите да свият очакванията си за намаленията на лихвите от страна на Федералния резерв на САЩ тази година, което е предизвикателство за по-рисковите активи като криптовалутите, коментират финансисти.

Снимка 470815

Източник: iStock

"Криптовалутите стават все по-уязвими спрямо макроусловията. Въпреки това средата остава положително настроена за перспективите в дългосрочен план", казва главният изпълнителен директор на BTC Markets Pty - Каролин Боулър.

От началото на миналата година цената на Биткойн се увеличи четирикратно, достигайки рекордните $73 798 долара този март.

Разбиха крипто схема за $1 милиард в Турция

Разбиха крипто схема за $1 милиард в наша съседка

Властите са задържали над 100 души