Известният стейбълкойн Tether продължава да пълни резервите си с Биткойн токени, като същевременно т. нар. "флагманската криптовалута" става все по-разпространена в глобален план. През първото тримесечие на годината емитентът на USDT - водещата стабилна монета по пазарна капитализация, е придобил близо 8,889 Биткойн токена, според данни от платформата за блокчейн анализи Arkham Intelligence, цитирани от международните сайтове за криптовалути.

Въпреки че Tether не е декларирала официално този ход, наблюденията от портфейл, за който се предполага, че е свързан с компанията, показват прехвърляне на точно 8,888.8888 BTC на 31 март. Този конкретен портфейл сега притежава общо 75,354 BTC, които се оценяват на приблизително $5.2 милиарда въз основа на зцената на BTC от близо $69 000.

Това натрупване предполага, че Tether е с печалби от близо $3милиарда и в момента е седмият най-голям притежател на Биткойн.

31 милиона европейци инвестират в крипто - страните от Източна Европа оглавяват класацията

31 милиона европейци инвестират в крипто - страните от Източна Европа оглавяват класацията

Украйна се оказва лидер

Биткойнът стана по-волатилен от Етер

Предполага се, че Биткойн, водещата криптовалута по пазарна стойност и обеми на търговия, е сравнително стабилен в сравнение с други цифрови активи, защитавайки портфолиото на търговеца от бурни колебания на по-широкия пазар, пише CoinDesk.

Напоследък обаче Биткойн е по-нестабилен от етера. Годишната 30-дневна историческа или реализирана волатилност на биткойна се повиши до близо 60% в края на миналата седмица, надминавайки 30-дневната реализирана волатилност на етер с близо 10 процентни пункта. Това е най-високият спред от поне една година, според данните, проследени от базираната в Париж Kaiko. Историческата волатилност показва степента на ценова турбуленция, наблюдавана за определен период.

Спредът на волатилността на Биткойн-Етер се обърна положително седмици, след като Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ (SEC) даде зелена светлина на почти дузина спот Биткойн борсово търгувани фондове (ETF), позволявайки на търговците да се излагат на експозиция на криптовалутата, без да я притежават.

След силната печеливша серия, Биткойн все пак поевтиня

След силната печеливша серия, Биткойн все пак поевтиня

За колко се разменя най-голямата криптовалута по пазарна капитализация?