Американският долар в четвъртък не показва изразена динамика по отношение на еврото, леко нараства спрямо йената. Британската лира днес се покачва след като преди това падна от най-високото си ниво за последните три месеца.

"Еврото сега надхвърля 1,2 долара, което може да създаде главоболие за Европейската централна банка, предвид почти нулевата инфлация в еврозоната", каза анализаторът на CMC Markets Майкъл Хюсън, цитиран от Le Figaro.

Лидерът на демократичното мнозинство в Конгреса на САЩ Стени Хойер заяви в сряда, че се надява да постигне споразумение за нов пакет фискални стимули този уикенд, пише MarketWatch.

Ден по-рано двупартийна група на конгресмени предложи нов пакет от мерки за подкрепа на американската икономика стимули за $ 908 милиарда. В сряда председателят на парламента Нанси Пелоси и лидерът на демократичното малцинство в Сената Чък Шумер призоваха да се използва това предложение като основа за преговори.

Британският паунд днес отново поскъпва. Преди това лирата падна спрямо долара и еврото, след като главният преговарящ на Европейския съюз Мишел Барние заяви, че изобщо не е сигурен дали може да постигне споразумение между Обединеното кралство и ЕС относно бъдещите отношения.

"Фунтът стерлинг падна от най-високото си ниво за последните три месеца, след като неотдавнашните събития, свързани с Брекзит отново породиха съмнения относно способността на Великобритания и ЕС да постигнат търговско споразумение," каза Джо Манимбо от Western Union.

В четвъртък сутринта курсът на общата валута спрямо американската е $1,2120 за евро в сравнение с $ 1,2115 заевро в края на предишната сесия. Ден по-рано стойността на единната европейска валута по отношение на долара достигна максимум за последните две години и половина, отбелязва Trading Economics.

Днес на пазара един долар се разменя срещу 104,48 йени в сравнение с 104,42 йени при приключване на търговията в сряда.

Курсът на еврото спрямо японската валута е с 0,08% по-висок -126,62 йени от 126,50 йени за евро предния ден.

Стойността на лирата стерлинг спрямо долара нарасна с 0,15%, до $1,3385 за паунд от $1,3365 за паунд в края на предходната сесия. П отоншение3 ан общата валута британската лира расте с 0,13%, до 1,1046 евро за паунд спрямо 1,1032 евро за паунд в сряда.

Китайската валута е стабилна срямо "зелените пари"на 6,5625 юана за долар, в сравнение с 6,5630 юана за долар в края на вчерашната търговия. Китайската народна банка инжектира нови 10 милиарда юана във финансовата система чрез обратни репо сделки. Лихвеният процент по седемдневните сделки е бил 2,2% годишно.

Индексът ICE, който проследява долара спрямо шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски долар, лира стерлинг и шведска крона), намалява с 0,15%.