През последните седмици Пекин наложи нови тежки регулации за един от най-процъфтяващите сектори в страната - технологичният.

Така в индустрията, привлякла много чуждестранни инвеститори, бяха изтрити общо 3 трилиона долара от пазарната капитализация на големите компании.

Въпреки това някои от големите имена в инвестиционния бизнес са убедени, че все още е добра идея да направиш вложения в китайските технологични компании. Те смятат, че действията на китайските власти са били необходими и навременни.

"В дългосрочен план това няма да даде отражение върху пазара в Китай", казва Лука Паолини, който е стратег в Pictet Asset Management. Компанията е дъщерно дружество на швейцарската банка Pictet Group.

Много други големи имена от "Уолстрийт", като BlackRock, Fidelity и Goldman Sachs съветват клиентите си да инвестират във втората най-голяма икономика в света.

"Интензивността на мерките ще се колебае. Китайските власти вероятно ще балансират регулаторната си програма с желанието за постигане на икономическа стабилност", посочват от BlackRock.

Паолини, от своя страна, акцентира върху това, че регулаторният риск в Китай все още не е толкова голям в сравнение с възможностите на третият "най-евтин" голям пазар на акции.