Цената на златото в сряда сутринта нараства в очакване на резултатите от двудневното заседание на Федералния резерв на САЩ, сочат данните от днешната търговия.

Стойността на августовските фючърси за злато на борсата Comex в Ню Йорк се покачва с 0,34%, или с 6,05 долара - до 1805,85 долара за тройунция.

Цената на септемврийските фючърси за сребро в същото време се повишива с 0,87% до 24,863 долара за тройунция.

По-късно в сряда ще бъдат публикувани резултатите от двудневната среща на Федералния резерв на САЩ. Инвеститорите очакват и изказването на ръководителя на американската централна банка Джером Пауъл с надеждата да получат сигнали за ситуацията на пазара и по-нататъшната посока в политиката на регулатора.

Анализаторите от Phillip Futures, чието мнение е цитирано от деловия вестник The Wall Street Journal, отбелязват известна предпазливост, преди да излязат резултатите от заседанието на Фед, тъй като регулаторът може да разкрие подробности за съкращения на стимулите. Те също така вярват, че Фед ще потвърди бързите темпове на икономическо възстановяване на САЩ.

Също така, тази седмица котировките на благородния метал може да бъдат повлияни от данните за американския БВП, които ще бъдат публикувани в четвъртък. Прогнозира се, че икономиката на страната през второто тримесечие, според първата оценка, е нараснала с 8,5% на годишна база (ако БВП расте със същите темпове четири поредни тримесечия).