Цената на златото продължава да се повишава в четвъртък сутринта при нестихващото силно търсене на безопасни активи, показват данните за днешната търговия.

Октомврийските фючърси за скъпоценния метал днес сутринта на борсата Comex в Ню Йорк поскъпват с 0,52%, или с 10,6 долара - до 2 077,9 долара за тройунция. Септемврийските фючърси за сребро се повишиха с 1,89% до $27,418 за унция.

Питър Шиф: Златото тепърва започва да расте

Питър Шиф: Златото тепърва започва да расте

Федералният резерв няма какво да направи, за да спре срива на долара

Търсенето на злато, което вече няколко сесии е преминало нивото от 2000 долара за унция, остава високо. Ситуацията с коронавирусната пандемия тревожи инвеститорите, тъй като броят на заразените нараства с всеки изминал ден, което представлява риск за глобалното икономическо възстановяване.В четвъртък, както и през последните дни, цената на златото се подкрепя и от отслабването на долара. Падането на американската валута традиционно покачва цената на жълтия метал, който по този начин става по-евтин за притежателите на чуждестранна валута.

Освен това инвеститорите наблюдават развитието на търговските отношения между САЩ и Китай. Според съобщения в медиите, на 15 август страните възнамеряват да проведат преговори на високо ниво, за да оценят спазването от Пекин на търговското споразумение.

Защо рекордно количество физическо злато поема към най-голямата борса в света?

Защо рекордно количество физическо злато поема към най-голямата борса в света?

Тенденцията на физическите доставки на COMEX само ще се засили към края на годината заради ценовите динамики и арбитража

В следващите дни Министерството на външните работи на Тайван очаква посещение на острова на ръководителя на Министерството на здравеопазването и човешките услуги на САЩ Алекс Азар.