Новите модели смартфони на Apple, които бяха представени през миналата седмица, имат редица силни характеристики. Сред тях е това, че поддържат 5G, имат двойни камери, като за Pro версията те са три, мощни процесори и за по-тънки и леки от предшествениците си.

Не всеки обаче би могъл да отдели такава сума от бюджета си, за да се сдобие с тях. За потребителите в САЩ, който е най-евтиният пазар за закупуването на iPhone, новите модели тръгват от 699 долара.

За това от CNN Business предлагат алтернативен списък на устройства, които имат подобни характеристики, но се продават на по-ниски цени. Ето какво предлагат от медията:

За тези, които търсят 5G свързаност

Google Pixel 4a 5G

Снимка 501282

Източник: store.google.com

За много хора 5G мрежата все още не е достъпна. За други, обаче, особено, които живеят в по-големите градове, тя е на дневен ред. И в случай, че те са готови да пробват новата по-бърза мрежа, Google Pixel 4a 5G е добра алтернатива, която идва на стартова цена от 499 долара.

Моделът е актуализирана версия на по-евтиния Pixel 4a, пуснат по-рано през тази година. За разлика от предшественика си той поддържа 5G. Разбира се, има и някои недостатъци. Този модел на Google има по-ниска резолюция и процесорът му не е толкова мощен, колкото на останалите в списъка. Също така смартфонът не е водоустойчив.

Все пак той включва 6,2-инчов екран, подобрена камера от тази на Pixel 4a, 128 GB памет и най-изчистената версия на Android. Моделът ще бъде пуснат на пазара през ноември.

Motorola One 5G

Снимка 501280

Източник: https://www.motorola.com/

Освен, че работи с 5G, това устройство има и още няколко привлекателни характеристики. Това включва 6,7-инчов full-HD екран, четири задни камери и 128 GB памет. Също така моделът разполага с доста мощна батерия с капацитет от 5000 mAh или иначе казано двойно по-голяма от тази на iPhone 12.

Това, което е не толкова атрактивно за смартфона, е пластмасовият вместо стъклен корпус, както и едва 4 GB RAM памет. Стартовата цена на модела е 445 долара.

Samsung Galaxy A51 5G

Снимка 501281

Източник: https://www.samsung.com/

Корейската марка направи положителна промяна преди време, като започна да вкарва някои от най-новите технологии на пазара в по-евтините си модели. И това важи в пълна сила за линията Galaxy A.

Моделът A51 5G разполага с 6,5-инчов full-HD дисплей, четири задни камери, вграден в екрана сензор за отпечатъци и голяма батерия. Да, смартфонът няма най-мощният процесор в света, но пък гарантира доста предимства за цена от 499 долара.

Ако все пак искате iPhone

iPhone SE

Снимка 478338

Източник: iStock

От CNN Business съветват потребителите, които все пак държат на Apple, но търсят нов модел на по-изгодна цена, да заложат на пуснатият по-рано тази година iPhone SE. Стартовата цена на устройството тръгва от 399 долара, но то е мощно, колкото iPhone 11.

Устройството е с по-малък 4,7-инчов дисплей и с една задна камера в сравнение с две или три за по-новите модели на Apple.