Технологичният гигант Apple подготви нова изненада за любителите на емблематичния iPhone, като им предлага да закупят ремаркетиран апарат от предишно поколение на смартфона.

Производителят продава устройствата с нова батерия, но и с подменен корпус на апарата. А смартфоните могат да спестят доста пари на любителите на марката.

Производителят отдавна продава ремонтирани компютри от серията Mac. Но сега Apple пуска и подновени смартфони. Промяната в списъка с предлаганите артикули на онлайн магазина за реставрирани продукти на Apple забелязва изданието MacRumors.

Компанията предлага на клиентите да си закупят ремонтирани смартфони с нови батерия и корпус, като устройствата имат една година гаранция. Същевременно подновените компоненти гарантират, че апаратът няма драскотини или други козметични дефекти.

Устройство от модела iPhone 6S Plus с 64 GB памет се продава за 530 долара, което спестява на клиентите, желаещи да се сдобият с изгодно закупен телефон, около 110 долара в сравнение с цената на нов телефон.

16-гигабайтовият вариант път е с 80 долара по-евтин, като се продава за 449 долара. Офертите включват различни разцветки, а посочените намаления са на стойност от 100 долара до 120 долара.

Традиционно устройствата в онлайн каталога за ремаркетирани стоки на Apple са сертифицирани ремонтирани апарати на по-ниска цена.