Производството на юбилейния iPhone е с месец назад от графика, твърди Wall Street Journal, цитирайки свои източници. Трите нови модела на Apple трябва да бъдат представени на 12 септември — само след броени дни.

В опит да се справи със забавянето, Foxconn — компанията, която произвежда телефоните, е започнала да предлага бонуси на своите служители, които доведат още хора за работа. Към юни месец в завода, в който се сглобява iPhone, са били наети 250 000 души.

Един от основните проблеми е заради структурата на дисплея и панела, който реагира на докосване. Въпреки че Samsung доставя екраните, Apple е избрала по-труден процес по производство, при който панела и дисплея са отделно. Това изисква повече стъпки.

За тазгодишния юбилеен модел Apple получава дисплеи единствено от Samsung, като според KGI Securities това е довело до изкуствено завишаване на цената от южнокорейския производител. Технологичният гигант от Купертино води преговори за екрани и с LG, но сделката е далеч от окончателно приключване.

Информация за забавяне в производството бе разпространена и от технологичното издание TechCrunch.