На българския пазар вече е наличен новият смартфон Huawei nova Y61, който е от серията Huwawei nova Y, обявиха от компанията. Това е достъпен модел, обединяващ технологии с модни тенденции, като се фокусира върху камерата, външният вид, дългият живот на батерията и цялостно потребителско изживяване.

Смартфонът вече може да се намери в мрежата на A1, Vivacom, Технополис, Техномаркет, Зора и партньорите на дистрибутора Поликомп на препоръчителна цена 379 лева или със съответните абонаментни планове на мобилните оператори.

Тройна 50MP камера с изкуствен интелект

Един от най-големите акценти на Huawei nova Y61 е 50-мегапикселовата AI тройна камера. Трите обектива, разположени на гърба  на устройството, се управляват от 50MP основна камера, което ви позволява да правите снимки с висока разделителна способност и кристално ясни детайли.

Huawei може окончателно да напусне Русия

Huawei може окончателно да напусне Русия

Компанията напълно спря директните доставки на смартфони и други устройства за Русия

Вторият обектив е 2-мегапикселова камера за дълбочина, която работи в тандем с основната 50MP камера, за да създава добре осветени снимки, които подчертават обекта и неговите характеристики и създават боке фон, който не контрастира твърде рязко на основния обект върху снимката.

Снимка 597470

Източник: Huawei

Третият обектив е 4-сантиметровата макро камера, която позволява на потребителите да изследват микроскопичния свят извън тяхното възприятие.

Смартфонът поддържа Super Night Shot, което ви позволява да заснемате великолепни нощни пейзажи без статив. Super Night Shot използва алгоритъм за намаляване на шума в няколко кадъра, който може по-добре да потисне светлината. Освен това, Super Night Shot поддържа до 6 секунди затвор, което позволява по-дълга експозиция.

Задната камера предлага и функция Slow Motion, която е особено подходяща за създатели на съдържание, които искат да заснемат видеоклипове за готвене или ценни моменти от спортно събитие или концерт. Камерата разполага и с Master AI, който може интелигентно да идентифицира конкретни обекти и сцени, да оптимизира цвета и яркостта и да постигне по-добри сценични снимки в различни кадри.

Снимка 597471

Източник: Huawei

Huawei nova Y61 е тънък смартфон, който се отключва с удобен бутон отстрани с активиран пръстов отпечатък. Разполага с 6,52-инчов екран с разделителна способност 1600 x720p и 8x Ultra High Resolution Touching Control.

Благодарение на него предлага сензорно изживяване с прецизност на ниво пиксел. В допълнение, интелигентният Dimming Master може също да записва предпочитанията на потребителя за затъмняване в среди със слаба и силна светлина и да се адаптира спрямо тях. Предпочитаното от потребителя ниво на яркост се записва веднъж и когато потребителят отново е в същата тъмна или ярка среда, то може автоматично да се настрои към предпочитаната от него стойност.

Мощна батерия за работа и забаваление

Huawei nova Y61 се захранва от 5000mAh батерия , която гарантира спокойствие дори при интензивна употреба: поддържа до 9,5 часа игри, 25 часа телефонни разговори, 13,5 часа сърфиране в мрежата и 13,3 часа видео стрийминг. В допълнение, разполагате със 22,5 W HUAWEI SuperCharge  за бързо зареждане.

Освен това, смартфонът идва с интерфейса EMUI 12, като сред множеството му предимства е възможността да се активира Simple Mode с по-големи шрифтове, по-големи икони и по-силен звук - три функции, които позволяват по-голяма достъпност.

Започват продажбите на Huawei Watch GT 3 SE - ето къде и на каква цена

Започват продажбите на Huawei Watch GT 3 SE - ето къде и на каква цена

Това е най-лекият модел от серията GT 3 - с до 2 седмици живот на батерията