След като през август всички погледи бяха насочени към Galaxy Note 7 и последвалата катастрофа с новия телефон на Samsung, а през септември всичко се въртеше около последния iPhone, следващият месец ще е месецът на Google.

На 4 октомври технологичният гигант ще представи своите нови продукти, като най-голям интерес буди готвеният нов смартфон на компанията. Очакванията са, че с него от Google ще сложат край на бранда Nexus и ще отворят нова страница в историята си – тази на телефоните Pixel.

Устройството ще е продължение на линията лаптопи и таблети от същата марка, става ясно от обширна статия, посветена на смартфона в сайта Android Central. Изглежда целта на корпорацията е по този начин да обединят всичките си продукти под един бранд.

Запознати посочват, че телефонът ще бъде изработен от производителя HTC, като според информацията той ще дебютира в две версии – Pixel и Pixel XL. Основно разликата между тях ще бъде в големината. Ето и как ще изглеждат те, според Android Police:

Снимка 255286

Източник: androidpolice.com

От снимките се вижда, че до някаква степен устройството ще напомня по дизайн този на HTC 10 и HTC One A9. По-малкият модел ще бъде с 5,2-инчов екран, а по-големият – с 5,5-инчов. И двата ще разполагат с 12-мегапикселова камера и 8-мегапикселова предна камера.

Те ще бъдат оборудвани с чипове Snapdragon 820 на Qualcomm и с 4 GB оперативна памет и възможност за допълнителна памет от 32, 64 или 128 GB. Устройствата ще се предлагат в три цвята – синьо, черно и стоманено сиво.

Подобно на много нови модели, Pixel също ще има сензор за разпознаване на пръстови отпечатъци, които могат да се използват за отключване на телефона.

За изненада на феновете на Nexus обаче новите устройства на Google ще се продават на двойно по-висока цена. Очаква се стартово те да бъдат пуснати на 649 долара – точно толкова, за колкото се продава iPhone 7.

Според Android Police в новата версия на операционната система Android, с която ще работят Pixel телефоните, може да бъде интегриран дигиталният асистент на Google – Google Assistant.