Новите модели iPhone са на път да изглеждат все повече като телефоните с Android, благодарение на iOS 18. Новата операционна система на Apple включва опции за персонализиране на началния екран, подобни на устройствата с Android. Нещо повече, някои потребители вече твърдят, че телефоните с Android са по-иновативни от тези Apple, пише Business Insider. Следват подробностите.

Вашият iPhone скоро ще прилича повече на устройство с Android. Това може и да е лоша новина за много потребители и да удря върху реномето на американския технологичен гигант, но се превръща в реалност.

Apple пак е в играта: Голям ръст на продажбите на iPhone в Китай

Apple пак е в играта: Голям ръст на продажбите на iPhone на най-големия пазар на смартфони в света

Продажбите на смартфони на технологичния гигант в страната скочиха с цели 52%

Потребителите на IPhone скоро ще могат да персонализират елементи от началния екран като част от актуализацията на софтуера на iOS 18 на Apple, обяви компанията наскоро по време на Световна конференция за разработчици.

Снимка 535270

Източник: iStock

Ще можете да подредите икони на приложения на екрана си около снимката на вашето куче, например, или да добавите цветен нюанс към иконите, според презентацията? Отговорът е положителен. Всичко, което трябва да направите е да натиснете и задържите на началния екран, за да направите своя избор.

Иконите и вашият тапет ще имат нов облик в тъмен режим. И във функция, напомняща на Android Widgets, промените в Центъра за управление на iPhone означават, че ще можете, да речем, да замените бутона на фенерчето на заключения екран с нещо друго.

"Искахме да направим Control Center по-разширяем от всякога, така че сега разработчиците могат да включват и контроли от своите приложения", заяви Крейг Федериги, старши вицепрезидент на Apple по време на презентацията.

Нивото на персонализиране привлече вниманието на феновете на технологиите в X на Илон Мъск, бившата Twitter.

"Това е толкова ужасен Android, обичам го и го мразя. Благодаря, Apple", написа  потребител. Друг предположи, че новите функции на iOS18 може да са достатъчни, за да привлекат потребителите на Android към iPhone.

Потребителите на Android отдавна твърдят, че техните устройства са по-иновативни и по-лесни за персонализиране, точно според техните нужди, отколкото са телефоните на iPhone. Доста потребители на iPhone се съгласиха след пускането на iPhone 15.

Телефоните с Android бяха по-популярният избор сред американските потребители в продължение на години до 2022 г., когато броят на потребителите на iPhone се повиши за първи път отвъд океана. А какво следва сега? Предстои да разберем.

Изкуственият интелект в iPhone може да е на... Google

Изкуственият интелект в iPhone може да е на... Google

Цената на акциите на онлайн гиганта скочи