Във виртуално събитие от Корея Samsung показа дългоочакваните нови модели от серията Note, поставяйки акцент върху производителността на Note20 и Note 20 Ultra. Заедно с тях компанията представи таблетите Tab S7 и Tab S7+, умния часовник Galaxy Watch3 и безжичните слушалки Galaxy Buds Live.

"Никога досега не сме разчитали на технологиите, както днес. Благодарение на тях оставаме свързани и намираме път сред необичайните предизвикателства, пред които сме изправени", заяви президентът и директор на мобилния бизнес на компанията д-р TM Roh. "Технологията трябва да направи живота по-лесен, а не по-сложен. Заедно, като част от екосистемата Galaxy, те работят заедно, за да може да прекарвате времето си фокусирани върху това, което е най-важно за вас", допълни още той.Samsung Galaxy Note20 и Note20 Ultra

Моделите Note на Samsung са любими на потребителите, които искат изключителна мощност, дълъг живот на батерията и огромен дисплей. Запазената марка S Pen тази година е научила още няколко трика, с които прави работата още по-лесна.

Снимка 490973

Източник: Samsung

Samsung Galaxy Note20 Ultra идва със заоблен 6,9" Quad HD+ AMOLED 2X Infinity-O Display и - за първи път в серията - 120Hz опресняване на екрана. Моделът ще се продава с последния процесор на Samsung с 8 ядра и възможност за 5G свързаност. LTE моделите предлагат избор от 8GB RAM и 256 или 512GB вътрешна памет, докато тези с 5G имат 12GB RAM и се предлагат със 128, 256 или 512GB вътрешна памет. Както и миналогодишните, вътрешната памет може да бъде разширена с още 1TB чрез карта памет.

Батерията с капацитет 4 500 mAh и бързо зареждане, което възстановява 50% за едва 30 минути. От компанията обещават целодневен живот на батерията с едно зареждане. Моделите поддържат и безжично зареждане, включително и могат да зареждат други устройства, като например умни часовници.

Снимка 490971

Източник: Samsung

Samsung Galaxy Note20 Ultra идва и с Bluetooth 5, Wi-Fi 6 и новата функция Nearby Share, чрез която споделяте съдържание, само като насочите телефона.

Моделът и водоустойчив с рейтинг IP68.

Samsung са обновили и камерите. Основната е 108MP с оптична стабилизация. На гърба има още и 12MP ултраширока камера, както и 12MP телефото камера, благодарение на която Note20 Ultra има 5-кратно оптично и 50-кратно хибридно приближение. Предната камера е с резолюция 10MP.

Моделите са станали по-добри и при заснемане на видео, като поддържат и 8К видеозапис с 21:9 съотношение и 24fps или до 120fps при FHD резолюция. Note 20 дават възможност и за избиране на източника на звук между вградения и външни микрофони.

Снимка 490968

Източник: Samsung

По-малкият Note20 е с плосък 6,7" FHD+ Super AMOLED Plus Infinity-O Display и честота на опресняване 60Hz. Той се предлага със същите процесори и с 8GB RAM без значение дали ще изберете модела с 5G, или не. LTE моделът е с 256GB вътрешна памет, а този с 5G ще се продава със 128 или 256GB.

Камерите също са различни: основната е с 12MP, като има още и 12MP ултраширока и 64MP телефото камера с 3-кратно оптично приближение и 30-кратно хибридно. Предната камера е еднаква и за двата модела.

Батерията е 4 300 mAh, като също поддържа ултрабързо зареждане.

И при двата модела отключването става със сензор под екрана или лицево разпознаване.

S Pen, неизменна част от Note серията, също е обновена. Стилусът може да работи самостоятелно до 24 часа и на до 10 метра от телефона. Той придобива и нови функции за по-лесна навигация. С предварително запаметени пет действия може дистанционно да правите скрийншот или да се върнете на началния екран.

Снимка 490965

Източник: Samsung

Samsung са обновили и DeX функцията, като Note20 могат да се свързват безжично с умен телевизор. Все по-задълбочена става и интеграцията с Microsoft Windows, като вече може да изпращате съобщения, да правите обаждания и друго директно от компютъра. По-късно тази година ще бъде добавена и функционалност, благодарение на която може да ползвате едновременно няколко приложения от телефона директно на компютъра.За феновете на игрите Samsung обяви и че от 15 септември над 100 игри от Xbox ще могат да бъдат играни директно на телефона.

Galaxy Tab S7 и S7+

Samsung представи и два нови таблета с мощни процесори, външна клавиатура (която се продава отделна), S Pen и 5G. Моделите са с размер на дисплея 11" и 12,4", поддържат 120Hz опресняване на дисплея и се предлагат с комбинации от 6GB RAM и 128GB вътрешна памет и 8GB и 256GB вътрешна памет, като и тук тя може да бъде разширена с още до един терабайт с външна карта. Таблетите имат по три камери - 13MP основна, 5MP ултраширока и 8MP предна. Батериите са с капацитет 8 000 mAh и 10 090 mAh за малкия и големия съответно.

Снимка 490975

Източник: Samsung

Отделно Samsung ще предлага и външна клавиатура Book Cover Keyboard и bluetooth мишка, с която таблетите се доближават до компютър.

Моделите Note20 и Galaxy Tab S7 и S7+ излизат на пазара на 21 август.

Заедно с тях Samsung показа и умния часовник Galaxy Watch3 - стилен модел с редица функционалности за спортуващите.

Снимка 490976

Източник: Samsung

На пазара ще бъде пуснати и безжични слушалки Galaxy Buds Live с активно шумопотискане.

Снимка 490974

Източник: Samsung