Скоро iPhone вероятно ще могат да се управляват и само с един... поглед. От технологичния хегемон Apple са патентовали технология, която ще позволява смартфоните да се контролират само с очи.

Това означава, че ще може да се разгледа целият списък с мобилни приложения с местене на погледа, като различните пристигнали известия няма да се отварят или активират, докато човек не спре очите си върху тях за по-продължително време.

Така например, ако пишете съобщение в iMessage и някъде имате граматическа грешка, вашият умен телефон ще ви предложи да я коригира, но само, когато погледнете продължително дадената сбъркана дума.

От Businеss Insidеr подчертават, че не е задължително обаче патентът да бъде реализиран и да се превърне в готов за използване продукт. Досега от компанията на Тим Кук са патентовали множество технологии, които обаче не са намерили място в техните продукти.

Конкретно тази функция обаче не е нещо чак толкова ново. През 2013 г. от Samsung използваха подобна опция във модела Galaxy S4, която позволява на потребителите да прехвърлят листа с приложения или да слагат на пауза някои видеа.