Новите поколения смартфони са с все по-добри параметри от предходните, като това важи особено за камерите. Samsung Galaxy S11 обаче ще бъде с камера, която досега не е използвана в мобилно устройство. С 64-мегапикселов сензор тя ще бъде най-забележимото подобрение в новите модели на южнокорейския производител.

Позовавайки се на свои източници Techradar пише, че Samsung Galaxy Note 10 ще бъде последният телефон на марката с камерата, използвана досега от производителя. За камерите на всички модели на Samsung след Galaxy S7 се използва 12-мегапикселов сензор. Оттогава до този момент не са липсвали подобрения относно заснемането на изображения, но те са били относително малки.

64MP технология разполага с най-високата резолюция, а това ще доведе до доста по-високо качество на снимките предвид, че настоящите камери са снабдени с 48-мегапикселов сензор.

Все още обаче не е сигурно дали 64-мегапикселовият сензор ще се използва за първи път в Galaxy S11, но следващите телефони на марката ще са оборудвани с него.

Първата 64-мегапикселови камери за смартфон идват

Първата 64-мегапикселови камери за смартфон идват

Samsung представи два нови модела в тази посока, които ще влязат в производство тази година