Българското приложение phyre вече е достъпно в магазина за приложения на Huawei, съобщиха от компанията. phyre е безплатно за сваляне приложение. След регистрацията, потребителят зарежда определена сума пари в него чрез банкова карта на Visa и Mastercard без значение от банката издател. Те могат да бъдат използвани за плащания в магазини, ресторанти, кафенета и навсякъде другаде, където има POS терминал, поддържащ безконтактно плащане. Доближавате телефона си до него, въвеждате своя PIN код и плащате. Към момента около 90% от терминалите в България са безконтактни, а според картовите оператори скоро всички ще бъдат такива, казват от phyre.

Безспорно предимство на мобилното приложение е възможността на потребителите да споделят финансови средства с приятели и роднини само с един клик. Изпратената сума се получава мигновено и може да се ползва веднага. Също така, паричните трансфери между потребителите в цялата мрежа на phyre, която включва A1 Wallet и Pay by Vivacom, са без допълнителна такса за услугата. Независимо дали се наслаждавате на пътуване в чужбина или желаете да споделите сметката за обяд с любим приятел, трансакциите между потребителите на phyre, A1 Wallet и Pay by Vivacom, улесняват живота ви и правят изживяването по-приятно.

Като допълнително удобство, мобилното приложение phyre поддържа и онлайн пазаруване чрез безплатна виртуална карта Mastercard, при което са спазени всички необходими механики за сигурност на личните ви данни.

Нещо повече, дигиталният портфейл е придружен от безплатен персонален IBAN, с който може да получавате заплатата си, както и да пращате банкови преводи в лева и евро. phyre предлага и функцията Expenses Мanager, с помощта на която можете да проследите месечните си разходи и да оптимизирате бюджета си.

С добавянето на phyre, предложенията в новия магазин на Huawei AppGallery стават все повече. Всички приложения в 18-те категории, сред които финансови, приложения за пазаруване и пътуване и т.н., са подбрани и разработени с най-високи нива на сигурност, посочват от компанията. AppGallery гарантира сигурността на приложението чрез механизми като верификация на истинско име на разработчици и четиристепенна защита.