Danone обяви инвестиция от €70 милиона в първата си френска производствена линия за медицински храни. По-голямата част от инвестицията, €60 милиона, ще бъде използвана за производството на близо 30 рецепти на хранителната добавка Nutricia.

Новият обект ще произвежда близо 20 милиона литра медицинска храна годишно с цел подобряване на резултатите и качеството на живот на пациенти, страдащи от недохранване, свързано с различни болести.

В допълнение към производствената линия Danone планира да инвестира €10 милиона в нова инфраструктура, включваща котел за биомаса.

Франската Danone продаде активите си в Русия с огромна загуба

Френски гигант от хранителната промишленост, с бизнес и у нас, продаде активите си в Русия с огромна загуба

Купувач е руската компания "Вамин РФ"

Очаква се котелът да намали въглеродния отпечатък на обекта с близо 70%. 

"Хранителните навици на хората се променят, особено тогава, когато те растат, остаряват и се сблъскват със здравословни предизвикателства, а ние в Danone вярваме, че носим отговорност да помогнем на поколенията да живеят възможно най-здравословно", коментира Антоан дьо Сен-Африк - главен изпълнителен директор на Danone.

Френската компания със 125 годишна история се стреми да разработва повече продукти, които са адаптирани към нарастващите хранителни навици на милиони хора по света.

Danone продава ключова част от бизнеса си в САЩ

Производителят на "Активиа" и "Данонино" у нас продава ключова част от бизнеса си в САЩ

Компанията ще запази миноритарен дял