Производителят на бонбони Haribo планира мащабна инвестиция в размер на €300 милиона в Германия. Компанията ще построи нова фабрика за производството на марката дъвчащи бонбони Maoam в град Нойс, в западната част на провинция Северен Рейн-Вестфалия, съобщава Handelsblatt.

Компанията води разговори с общината за покупката на терен от 14 хектара, което се равнява на 20 футболни игрища, за новия завод и съоръжението ще замени по-малкия, който в момента в града. Haribo не успява да задоволи търсенето на бонбоните Maoam с капацитета на текущата си фабрика и затова се насочва към разширяване на производството, коментират източници. Очакванията са екипът да нарасне със сто души - от сегашните 350 на 450.

Защо продуктите на Haribo изчезват от германските вериги?

Защо продуктите на Haribo изчезват от германските вериги?

Спорът е за ... €0.10

Припомняме, че през 2020 г. Haribo затвори завода си в източната провинция Саксония, което доведе до съкращаването на 120 служители. През същата година големите вериги в Германия спряха или намалиха драстично продажбите на продуктите на Haribo заради спор с производителя заради цени. Заради кризата потребителите пазаруваха все по-внимателно и веригите нямаха желание да повишават цените на пакетите гумени мечета.

Снимка 666922

Източник: Haribo

Преди четири години Haribo поиска да повиши цените на пакета от 360 грама от €1,19 на €1,29. Компанията обосновава решението си с по-високи цени на съставните продукти.

Независимо от проблемите през годините Haribo e образец на успешна фирми в Германия и оформя "гръбнака" на най-голямата икономика в Европа. Компанията е основана през 1922 година и завеща на европейската страна един от най-известните рекламни лозунги. Haribo има общо 7000 служители, като 3000 от тях са в Германия.

Haribo отваря първия си завод в САЩ

Haribo отваря първия си завод в САЩ

Компанията разширява бизнеса си