С изцяло подновен автопарк от 217 хибридни автомобила ще разполага до края на 2023 г. "Карлсберг България", като инвестицията в него е размер на близо 2 млн. евро, съобщиха от компанията за Money.bg.

Избрани са модели на Toyota, които са с почти напълно тихо задвижване за до 50% от времето, прекарано на пътя. Според "Карлсберг България" това прави возилата "чудесен избор за градски и междуградски пътувания" - и то със значително намалено отделяне на въглеродни емисии в атмосферата.

"Зелени заедно"

е общ проект на Money.bg и Webcafe.bg, който обръща внимание на екологичните тенденции - както в ежедневието на всеки от нас, така и в бизнеса.

Научете повече тук:

zelenizaedno.bg

Интересен детайл е, че всички служебни коли имат "блокиращи дрегер устройства, които не позволяват управлението на автомобила в нетрезво състояние". От компанията, която е водещ производител на бира в страната, отбелязват, че следват "стриктна политика на отговорната консумация на алкохол".

"Зелен" напредък

От "Карлсберг България" се похвалиха, че за периода 2015-2022 г. са постигнали намаление на въглеродните си емисии в размер на 24% по цялата верига от доставката на суровините през производството до пристигането при крайния потребител.

След инвестиция за 23 млн. лв.: "Карлсберг България" вече прави бирата си в кен изцяло у нас

Какво представлява инвестицията за 23 млн. лв. на Carlsberg у нас

В Благоевград беше открита нова производствена линия, в Шумен изграждат пречиствателна станция

"Общото количество спестени въглеродни емисии е 58 хиляди тона въглеродни емисии, което се равнява на въглеродния отпечатък от 22 000 коли", допълват от компанията.

Нейните бирени бутилки минават през до 50 производствени цикъла с цел икономия на ток и ресурси, а в същото време през последните две години са влезли в експлоатация над 6000 енергоспестяващи витрини и освен това 640 соларни панела в пивоварната в Благоевград вече осигуряват част от нужната ѝ енергия.

"Зелени заедно" показва добрите примери и важните съвети - всичко, което трябва да знаем по пътя към по-природосъобразно съществуване, работа и правене на бизнес. Проектът се осъществява с подкрепата на Кауфланд България, UniCredit Bulbank, Cargotec, RÖFIX, Insaoil, GreenPoint Logistics, Toki.bg, Инвестбанк, Hitachi Energy.