Компанията за бутилиране на минерална вода "Михалково" ще открие след дни новия си логистичен център. Той ще се намира на южната дъга на Околовръстния път в Пловдив.

Логистичният център е разположен на площ от 6 500 кв.м, от които 1 500 кв.м закрита. Инвестициите са в отговор на дълготрайния успешен растеж на компанията през последните години, казват оттам.

Мястото е избрано, тъй като е на едва няколко километра от автомагистрала "Тракия" и всяка точка в страната може да бъде достигната за не повече от 5 часа. Логистичният център е на титрап, на който може да се осъществява прехвърляне на товари от автомобилния към железопътния транспорт.

С изграждането му ще се оптимизира дейността по складиране на готовата продукция, обясняват от "Михалково". Той е оборудван с най-новата в технологично отношение автоматизирана складова шатъл система, която позволява по-рентабилно, лесно и сигурно използване на стелажите и едновременно с това увеличава значително полезно-използваемата площ и повишава капацитета на съхранение, което ще позволи по-гъвкаво обслужване на потребителите.

Логистичният център е изцяло с осветителни тела с LED светлинни източници, които намаляват консумираната електроенергия, а и предоставят високо качество на светлината с добро цветопредаване, което оптимизира условията на труд за персонала. С това комплексът е още по-природосъобразен.

Компанията е един от най-старите производители на бутилирана минерална вода в България - вече 61 години добива и бутилира естествено газирана вода "Михалково" - единствената в България.