Белгийският производител на микрочипове за автомобилната индустрия Melexis обяви преди месец, че планира да разшири производството си в България с инвестиция от 75 милиона евро. Тогава излезе информация, че вложението ще бъде разделено и ще бъде направено в следващите пет години.

Тази седмица стана ясно, че освен това компанията ще отвори 300 нови работни места. 150 от новите служители ще бъдат наети през тази година, а останалите 150 - до 2022 година.

Това потвърди шефът на Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции (СОАПИ) Владимир Данаилов, цитиран от "24 часа".

Към момента в базата си в София Melexis разполага с производствена площ от 7500 квадратни метра. След разширението към тях ще бъдат добавени още 15 000 квадратни метра, включително съоръжения за проучване и разработка и по-голяма складова база.

В момента за компанията в столицата работят над 300 души.

Melexis е създадена през 1988 година, като към днешна дата персоналът й наброява 1400 души в 14 различни държави. Сред тях освен България са още Франция, Германия, Швейцария и Украйна, както и такива в Азия и Северна Америка.