Една от най-големите компании в света - Apple, поведе експанзията на технологичния сектор тази година. Производителят на iPhone поскъпна с 45% от началото на 2020 г. и постигна нов рекорд в петък, след като гигантът отчете значително по-голяма печалба от прогнозираната такава.

Но Apple не е единствената компания, която гарантира успех за предприемачите в сектора, коментира пред CNBC дългогодишният технологичен инвеститор Пол Мийкс, който управлява Wireless Fund.

Мийкс не се ангажира с прогноза за близкото бъдеще. Що се отнася до следващите няколко години обаче, експертът извежда на преден план две имена в технологичния сектор, които са свързани с производството на полупроводници.

Първият избор на Мийкс е Micron Technology - производител на чипове, който изостана в широката надпревара за растеж на акциите на компаниите в сферата на производството на чипове тази година.

Според инвеститора компанията ще удвои акциите си през следващите две или три години на фона на други водещи производители на полупроводници, които ще продължат да превъзхождат по-малките си конкурентни, но които нямат перспектива за толкова голям растеж.

През настоящата 2020 година цената на книжата на Micron спадна със 7%.

Водещият производител на чипове в Китай прави най-голямата продажба на акции за 2020 г.

Водещият производител на чипове в Китай прави най-голямата продажба на акции за 2020 г.

Пекин иска компанията да може да се пребори с лидера TSMC

Другата компания, която е грабнала вниманието на Мийк, е производителят на полупроводникови ASM Lithography. "Тези две компании са може би моите любими предложения за инвестиции в технологии през следващите няколко години", посочи той.

Мийк все пак допълва, че посочените две компании са му фаворити, но всеки инвеститор в технологичния сектор би трябвало да погледне, ако вече не го е направил, и към някои от най-големите компании на пазара, включително Apple, Facebook и Amazon. "Ние сме в технологичния свят и всичко останало просто се върти около нас в периферията. Може би тази оценка няма да ви хареса ... но всичко това са акции, които с течение на времето всеки сериозен инвеститор в технологии трябва да притежава."

SoftBank обмисля продажба на гиганта в чиповете ARM

SoftBank обмисля продажба на гиганта в чиповете ARM

Преди 4 години японският гигант придоби британската компания за $32 млрд.