Германската индустриална група Thyssenkrupp обяви във вторник, че ще инвестира 60 милиона евро или 68 милиона долара в нов завод за автомобилни компоненти в Румъния.

Базата на компанията ще се намира в град Сибиу, като там ще се произвеждат амортисьори за марките Daimler, Jaguar Land Rover и Porsche, става ясно от съобщение на дружеството, цитирано от сайта SeeNews.

"Тази инвестиция не цели само експанзия в европейската ни мрежа, но също така достигането до нови клиенти и технологии. В Сибиу ще произвеждаме амортисьори по най-високите технически стандарти за премиум моделите на нашите клиенти", посочват от Thyssenkrupp.

Производителят има база в Румънския град от 1996 година. Новият завод е разширение на вече съществуващата такава. Към момента там работят около 1000 души.

Междувременно през есента на 2017 година Thyssenkrupp обяви, че ще изгради логистичен център в България. Компанията развива дейност у нас от 2005 година.

Тя има складово-производствени бази в София, Пловдив, Русе и Бургас. Дружеството е сред водещите на българския пазар на метали.