Известният американският актьор Стивън Сегал е създал в Русия фирма с наименованието "Пет елемента", заедно със сина си Доминик Сан Роко, става ясно от Единния държавен регистър на юридическите лица в Русия, съобщи "Комерсант".

Фирмата е регистрирана официално вчера. Сегал е и специален представител на руското Министерство на външните работи по руско-американските хуманитарни отношения .

Стивън Сегал и неговият син имат равни дялове във фирмата "Пет елемента", която като юридическо лице е регистрирана в Москва. Сред видовете дейности, които тя ще извършва, са посочени: производство на питейна вода и на безалкохолни напитки за деца, както и търговия със сокове.

Прочутият американски актьор и майстор по бойни изкуства Стивън Сегал е и сценарист, освен че играе главната роля в множество екшъни. През ноември 2016 г. с указ на президента Владимир Путин, той получава руско гражданство. Паспортът на гражданин на Руската федерация му е връчен лично от руския президент. Сегал беше назначен на поста специален представител на руското външно министерство през август 2018 годино. Според данните на Единния държавен регистър на юридическите лица, Доминик Сан Роко Сегал също има руско гражданство.

Екшън: Стивън Сегал и група сърби в криптоизмама за $11 милиона

Екшън: Стивън Сегал и група сърби в криптоизмама за $11 милиона

И един частен детектив, който инсценира смъртта си