Константин Велев, изпълнителен директор на ЗАД "Армеец", е новият председател на управителния съвет на Асоциацията на българските застрахователи, съобщиха оттам.

Велев наследява позицията от Светла Несторова, която ръководеше асоциацията два поредни мандата Тя остава в управителния съвет. Велев далеч не е чужд на организацията, като досега бе зам.-председател на управителния съвет.

"Не би могло да има по-подходящ избор за председател на АБЗ от Константин Велев заради безспорната му квалификация в застрахователното право и активна позиция в общото, включително и автомобилното, застраховане. Вярвам, че новият управителен съвет е най-балансираният до момента, а секторът е обединен зад стратегически интереси в полза на българските граждани", коментира Несторова.

"Приемам позицията със съзнание за високата отговорност, която аз и всички колеги от новия управителен съвет поемаме пред нашите членове. През последните години асоциацията се наложи като фактор в икономическия живот в страната, като обединяващо звено при създаването на общи политики за развитие на застрахователния сектор. С приетите от нас стратегия и програма на дейността си поставяме значими цели и съм убеден, че чрез реализацията им ще продължим да допринасяме за устойчивото развитие на бранша и икономически напредък на обществото", заяви и самият Велев.

В Управителния съвет влизат още Кирил Бошов, Изпълнителен директор на "Евроинс Иншурънс Груп" АД и председател на УС на "Еврохолд България" АД; Юри Копач, Изпълнителен Директор Търговска мрежа и продажби, член на УС на "Дженерали Застраховане" АД; Габриела Генова, Председател на Управителния съвет и Финансов директор на "Граве България Животозастраховане" ЕАД; Георги Георгиев, Изпълнителен директор на ЗК" Уника Живот" АД и Глория Димитрова, Главен директор "Пазари" на ЗАД Алианц България.

На общото събрание членовете на сдружението приеха и програма си за следващата година, в която основни акценти са продължаване на политиката на сдружението за подобряване на нормативната среда и бизнес климата и за развиване на дейности, насочени към повишаване на застрахователна култура.