Любомир Георгиев е новият ръководител на направаление "Нови технологии и опаковки" на "Девин" ЕАД. Той има над 13 години опит в управлението на проекти, свързани с опаковки в хранително-вкусовата промишленост.

Кариерата на Георгиев започва в отдел "Опаковане" на българската пивоварна компания Каменица, където от оператор на бутилираща линия достига до мениджърска позиция на национално ниво. По-късно работи по проекти за проучвания, развитие и иновации в отдел "Опаковане" за Molson Coors, а след това става технически ръководител на компанията в Уорингтън, Великобритания за цяла Европа.

В екипа на "Девин" ЕАД, Любомир ще се фокусира върху разработването и употребата на иновативни опаковъчни материали и технологии.

"Внедряването на иновации по отношение на опаковките е приоритет за "Девин" ЕАД и се радвам да се присъединя към компания, която вече десетилетия полага целенасочени усилия в това непрестанно да олекотява своите бутилки, както и да насърчава отговорното поведение на потребителите и създаването на навик за разделно събиране на отпадъците", каза Любомир Георгиев, ръководител "Нови технологии и опаковки" на "Девин" ЕАД.

Любомир Георгиев има бакалавърска степен "Автоматика, информационна и управляваща техника" (АИУТ) от Техническия университет в София и магистърска степен "Финансов мениджмънт" от Пловдивския университет "Паисий Хилендарски".

От създаването си през 1992 г., "Девин" ЕАД е лидер на пазара на бутилирани води в България. Изворите на водата и мястото на бутилиране се намират в екологично чист район в региона на град Девин, в сърцето на Родопа планина, откъдето идват продуктите с марка DEVIN - изворна, минерална и газирана вода. Фирмата е ексклузивен дистрибутор на енергийните напитки Red Bull и плодовите сокове Granini за България.

Компанията е с централен офис в София и разполага със собствена търговска и дистрибуторска мрежа с национално покритие. "Девин" ЕАД е отговорен корпоративен гражданин, който инвестира в икономическото, социално и културно развитие на обществото чрез инициативи, насочени към регионалното развитие, опазването на околната среда и образованието.

От 2017 г. компанията е част от белгийската група Spadel - водещ производител на бутилирана вода в Бенелюкс (Белгия, Холандия и Люксембург) и Франция.