Марта Евтимова е новият главен продуцент "Новини и актуални предавания" на Nova, обявиха от медийната група.

До момента тя отговаряше за публицистичните предавания от идването си в Nova през 2021 г. насам. Преди това Евтимова беше продуцент първо на предаванията "Тази събота и неделя", а след това - и на "120 минути" по bTV.

През своята над 20-годишна кариера е била репортер, редактор, главен редактор и изпълнителен продуцент в медийни и продуцентски компании. По образование е бакалавър по журналистика и магистър по политология от Софийския университет.

Асен Иванов е новият главен редактор на bTV Новините

Асен Иванов е новият главен редактор на bTV Новините

Веселина Петракиева напуска по собствено желание

"Щастливи сме да приветстваме Марта на новата позиция. Тя е опитен и всеотдаен журналист със съществен принос в нюзрума на NOVA, който отстоява принципите за обективност и равнопоставеност. Уверен съм, че тя и целият екип на новините и актуалните предавания ще продължат да утвърждават журналистическите стандарти, запазвайки лидерската позиция на медията", е цитиран в официалното съобщение да казва Дирк Геркенс, главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп и директор "Програми, продукция и рекламни продажби" в United Media.

Новините и актуалните предавания на Nova получават титулярен директор, след като в края на февруари Илия Дафов беше освободен от поста.