Шестата ежегодна конференция на Кофас е посветена на актуалната тема за дигитализацията и свързаната с това оптимизация на процесите за постигане на все по-голяма ефективност.

Конференцията ще се проведе на 12 април в София Тех Парк с тема "Дигитализация, автоматизация и изкуствен интелект: поемаме управлението". Очаква се събитието да привлече много мениджъри, предприемачи, финансови и риск специалисти и представители на държавни институции.

Пленарните лекции ще открие министърът на финансите Владислав Горанов, който ще разкаже за дигиталните финанси в България.

Специално участие ще има и Деклан Дали, Изпълнителен директор на Кофас за Централна и Източна Европа, който идва в страната ни специално за конференцията.

Програмата включва още две пленарни презентации и три панелни дискусии, посветени на интересни теми, като рискове и перспективи по сектори, изкуствен интелект, пазарите на Китай и Индия, блокчейн и киберсигурност.

По-традиция главният икономист на Кофас, Грегорж Шилевич, ще направи преглед и анализ на рисковете по държави, а Милена Виденова, управител на Кофас България, ще даде горещи данни за рисковете по сектори и съответно за новите възможности.

Сред лекторите, които ще се включат в конференцията и в панелните дискусии, са Ерик Дюма (Ato Strategic), Светлин Пенков (The University of Edinburgh), Мариана Трифонова (ИИП), Ираван Хира (НР), Цветелина Николова (Катаржина Естейт), д-р Петър Велев (Екофарм), Преслав Райков (Forex Capital Markets), Ивайло Иванов (iuvo), Кръстьо Белев, (Българо-Китайска Асоциация за бизнес развитие) и други.

Конференциите на Кофас по управление на риска (Coface Country Risk conferences) се реализират от над 20 години насам в над 20 страни по света. Тези събития са се утвърдили като важни обществено-икономически форуми, на които се дискутират глобални проблеми и се предлагат стратегически решения и нови идеи в областта на икономиката. В България това е шестата поред конференция, като предишните пет преминаха при голям успех.

Coface Груп, световен лидер в областта на кредитното застраховане, предлага на компаниите по света решения за защита срещу риск от финансови загуби от техни клиенти, както на местните, така и на международните пазари. За 2015 г. групата разчита на съдействието на над 4500 служители и отчита консолидиран оборот от 1 490 млрд. евро.

Представена пряко или индиректно в 99 страни по света, Кофас подсигурява транзакциите на близо 40 000 компании в повече от 200 страни по света. Всяко тримесечие групата публикува анализ на риска за 160 държави, на база на уникалните познания за платежоспособността на компаниите, както и на опита на своите 340 оценители на риска, намиращи се в близост до клиентите и техните длъжници. Във Франция Кофас управлява гаранции по износа от името на френската държава.