Улрих Хеппе ще продължи да заема поста Главен изпълнителен директор на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД след като мандатът му бе удължен с две години, съобщиха от компанията.

"Надзорният съвет е изключително щастлив, че г-н Хеппе се съгласи да удължи трудовия си договор до септември 2020 г. и ние сме убедени, че той ще продължи стремглаво да развива бизнеса ни в България, така както през последните 3 години," заяви в изявление Деница Вайсмантел, председател на Надзорния съвет на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД.

"За мен е чест и удоволствие да съм част от Фрапорт България, и аз ще продължа да се фокусирам върху привличането на допълнителен трафик, предоставянето на отлични услуги и инфраструктура, и изграждането на една изключителна корпоративна култура," каза Хеппе.

"След постигането на отлични резултати през последните няколко години, с голямо удоволствие съобщавам, че тенденцията на растеж ще продължи и тази година: за първи път в историята на летищата, летище Варна ще посрещне над 2 млн. пътници, а летище Бургас над 3 милиона," добави той. Улрих Хеппе бе назначен в България през септември 2015 г. Той е юрист, с повече от 17 години опит в авиационния и финансовия сектор.

"Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД е германско-българскa компания, която спечели концесия за управление на летище Варна и летище Бургас за 35 години. В съвместната компания Фрапорт притежава мажоритарен дял от 60%.

През 2017 година летище Варна и летище Бургас посрещнаха повече от 4,9 милиона пътници и повече от 37 000 полета на 99 български и чуждестранни авиокомпании, изпълняващи чартърни и редовни полети до повече от 181 дестинации в Европа, Близкия изток и Северна Африка. Във "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД във Варна и Бургас работят повече от 630 постоянни и 1200 сезонни служители.