Някога давали работа на хиляди хора, днес тези професии вече не са толкова популярни или въобще не съществуват. Причина за изчезването на някои от тях е развитието на новите технологии.

Business Insider разказва за няколко професии, които са били популярни през изминалите десетилетия, но днес са почти забравени. Ето ги и тях:

Машинопист

Снимка 423901

Източник: Wikipedia

Преди появата на персоналните компютри и мобилните телефони тази професия е много популярна. Днес обаче всеки разполага с такива устройства, така че не му е необходимо да се възползва от услугите на някоя машинопистка. Такива специалисти си намират работа и днес в някои адвокатски кантори или в съда, например.

Млекар

Снимка 423905

Времето, когато млякото се разнася в стъклени бутилки до дома, не е толкова далеч, но за сметка на това е добре забравено старо.

Продавач във видеотека

Снимка 423900

Източник: Wikipedia

Цалата индустрия, свързана с отдаването под наем и продажбата на видеокасети и филми на DVD, се появи и изчезна напълно само за няколко десетилетия. Първият такъв магазин отваря врати през 1977 година в Лос Анджелис.

В САЩ се създава и първата такава верига - Family Video. Някога тя дава работа на 84 300 души, но през 2010 година обаче компанията фалира.

Телефонист

За първи път тази професия се появява в края на 19-ти век. През 1878 година Джордж Кроу става първият телефонист или телефонен оператор в компанията Boston Telephone Dispatch. Днес тази длъжност не съществува.