Дубайският Бурдж Ал Араб е смятан за най-луксозният хотел в света. Построен през 1999 година с инвестиция от 1 милиард долара, той се издига на изкуствено създаден остров и разполага с частен плаж.

Той е сред най-елитните места, където човек може да нощува, така че в него не може да отседне всеки.

Около Бурдж Ал Араб има много интересни факти, някои от които са малко познати. От Business Insider разказват за част от тях от първо лице в свой репортаж. Ето какво разказват от медията:

На един гост в хотела се падат по шест души обслужващ персонал

Всеки един гост може да се възползва от 24-часово обслужване в своя апартамент. Нещо повече - на всеки един посетите се падат по шестима икономи, които отговарят за всички негови нужди и желания.

Снимка 423511

Източник: iStock

Престоят там включва и частни превози с Rolls-Royce

Гостите на Бурдж Ал Араб могат да се възползват от превоз от летището до хотела веднага щом кацнат в Дубай. Хотелът разполага само с автомобили Rolls-Royce, а превозът с тях струва около 272 долара.

Хеликоптерната площадка на хотела се използва като тенис игрище

Първоначално създадената като хеликоптерна площадка от 2013 година се използва като тенис корт. Преди това също се е случвало да бъде ползвана за такива срещи, като през 2005 година мач там играят Андре Агаси и Роджър Федерер.

Бившата площадка, на която днес има тенис корт

Източник: iStock

Бившата площадка, на която днес има тенис корт

Стените на хотела са покрити с близо 1860 квадратни метра златни листове

Включително вратите на основния асансьор са покрити с 24-каратово злато, както и части от лобито. Също така в един от хотелските ресторанти може да бъде видян най-големият кристал Swarovski в света.

В Бурджа Ал Араб се намира най-високият аквариум в света

Той е висок близо 180 метра.

В хотела няма такова нещо като единична стая

Там гостите са настанявани само в луксозни частни апартаменти. Само матраците в спалните на тези апартаменти струват до 15 000 долара. Посетителите могат да избират от меню възглавници, в което има 17 различни вида такива в зависимост от размера и мекотата им.