Да си купиш първата публикация в социална мрежа? Това вече е възможно, но трябва да имаш поне няколко милиона долара в сметката си.

Основателят на Twitter Джак Дорси продава първият туит в историята, написан от него, под формата на т.нар. незаменим токен (non-fungible token или NFT).

Последното е може да бъде определено като уникален дигитален артикул с колекционерска стойност. NFT богат да бъдат произведения на изкуството в дигитален формат, като картини или музика, които могат да бъдат купени.

В случая Дорси обяви, че ще пусне своя туит, публикуван през 2006 година, на търг. Досега вече има обявена оферта за него в размер на 2,5 милиона долара. Тя е подадена от главният изпълнителен директор на Bridge Oracle Сина Естави, пише CNN Business.

Това е най-новата стъпка на Джак Дорси в света на криптовалутите. Преди това той обяви създаването на bitcoin фонд в партньорство с рапъра Джей Зи. По-рано през октомври неговата компания Square купи 4709 биткойна, равняващи се на 50 милиона долара според цената им към този период.