Луксозен апартамент в най-високата жилищна сграда в Ню Йорк най-накрая намери своя купувач, след повече от две години на пазара. За да му намери нов собственик, продавачът обаче е трябвало да раздели имота на 2 отделни части и намали цената му с $21 милиона, пише Business Insider.

Досегашният собственик е бил принуден да раздели апартамента, който се намира на 95-ия етаж и има 360-градусова гледка към Сентръл парк, на две отделни жилища през декември миналата година. Сградата се намира на "Парк авеню" 432 в американския мегаполис.

След като етажът е бил преустроен на два отделни тристайни апартамента на цени $41,25 милиона и $40,75 милиона, те са продадени на доста по-ниска стойност - съответно $30,7 милиона и $30,2 милиона в края на миналата година. 

Разделянето на луксозното жилище е пример за тенденцията, която наложи по-стилни и скъпи мезонети да се бъдат разполагани на по-малка площ, за да могат да бъдат продадени.

През 2016 година апартаментът на последния 96-и етаж в същата сграда е бил купен от саудитския милиардер Фааз Алхокеър за $87,7 милиона.