Синът на шефът администрацията на руския президент и бивш военен министър Сергей Иванов – Сергей Иванов (младши), може да стане вицепрезидент на най-голямата руска банка  Сбербанк. Както пише изданието „Росбалт”, на новата длъжност той ще ръководи застрахователния бизнес на банката, съобщава сайтът znak.com.

В момента Иванов – младши е председател на застрахователната компания „Согаз”. Предполага се, че след новото назначение на предишния му пост ще го замени съветникът на Владимир Путин Антон Устинов, който сега отговаря за енергийния отрасъл.

В банковата сфера работят няколко синове на високопоставени руски чиновници, отбелязва онлайн изданието.

Председател на управата на Россельхозбанк е най-големият син на секретаря на Съвета по безопасност на Руската федерация и бивш шеф на ФСБ Николай Патрушев -  Дмитрий Патрушев.

Като първи заместник председател на Внешэкономбанк се труди  Пьотър Фрадков, син на директора на Службата за външно разузнаване Михаил Фрадков.

Синът на председателя на Съвета на Федерацията Валентина Матвиенко -  Сергей Матвиенко заемеше по-рано постовете на старши вицепрезидент на банка ВТБ и генерален директор на „ВТБ Развитие”.

Денис Бортников, син на шефа на Федералната служба за безопасност ФСБ Александър  Бортников, е член на управлението на банка ВТБ.