Компанията за луксозни круизи Six Star Cruises предлага най-скъпата възможност за подобно пътуване в историята. Круизът е с продължителност цели 124 дни и обхваща 28 страни - от САЩ до Нова Зеландия. Това луксозно пътешествие се провежда от 2012 година насам, като след отварянето на света след пандемията желаещите са повече от обикновено.

Цената на пътуването е невероятна - $1.6 милиона на двойка, или по около $12 700 на ден. За подобна сума вероятно е по-добре човек да си купи собствена яхта и да си наеме екипаж.

Резервациите за околосветски круиз се продават с година по-рано

Резервациите за околосветски круиз се продават с година по-рано

Заради условия в пандемията круизната индустрия през последната година буквално замря

Компанията предлага пътуването на потенциални британски клиенти. Според Six Star, записалите се за круиза са взимани с хеликоптер, в който на път за Лондон похапват хайвер от белуга и пият чай на 1 000 години. Разбира се, сервира се и шампанско Dom Perignon.

От британската столица пасажерите са транспортирани с частен самолет до Лос Анджелис. Там те ползват услугите на луксозна лимузина Rolls Royce Phantom, с която ще стигнат до круизния кораб Silver Whisper.

Пътешествието включва и четиридневен престой, преди отплаването с кораба, в шикозния хотел Wilshire в Бевърли Хилс, както и четиридневен престой в частна вила в Маями след края на круиза.

Най-луксозният круиз в света тръгва на пътешествие след точно една година (СНИМКИ)

Най-луксозният круиз в света тръгва на пътешествие след точно една година (СНИМКИ)

Надникнете в него