Една от най-престижните международни аукционни къщи Sotheby"s обяви, че ще приеме виртуалните пари биткойн и ефириум като плащане за емблематичното произведение на Banksy "Love Is In The Air". Това е поредното доказателство за все по-нарастващото и масово приемане на криптовалутите.

Произведението се оценява на 3 до 5 милиона долара, а купувачът, който спечели в наддаването ще има възможност да плати с криптовалута

За пръв път в историята: Sotheby’s прави аукцион на криптоизкуство

За пръв път в историята: Sotheby’s прави аукцион на криптоизкуство

Там се продава колекцията Fungible на Pak

Аукционната къща се е свързала с борсата за криптовалута Coinbase за продажба. От там заявиха, че ще помогнат за управлението в колебанията на цените по време на търга в Ню Йорк, който ще се проведе през следващата седмица.

Припомняме, че след като отбеляза спад, биткойнът отново достигна рекордно високо ниво от $65 000 миналия месец. Печалбите на виртуалната валута се подхранват и от все по-нарастващото приемане сред големите американски компании.

Мъск: Вече може да си купите Tesla с биткойн

Мъск: Вече може да си купите Tesla с биткойн

Едва ли обаче мнозина ще направят това

Криптовалутите вече оставиха своя отпечатък в света на дигиталното изкуство

Дигитално произведение "Всеки ден - първите 5000 дни" от американския художник Майк Уинкелман, който е по-известен като Бийпъл, беше продадено за близо 70 милиона долара в Christie's през март. Това се случи при първата продажба на произведение на изкуството, което не съществува във физическа форма.

Ethereum влезе в клуба на стоте най-големи актива по пазарна капитализация

Ethereum влезе в клуба на стоте най-големи актива по пазарна капитализация

На чело е златото с впечатляващата пазарна капитализация от 12,19 трлн. долара

От Coinbase обявиха, че партньорството им със Sotheby"s може да проправи път за по-нататъшното възприемане на криптовалута в аукционните къщи.