Над 1 млн. трансакции са направени с карта neon само през първата година, откакто tbi bank пусна нестандартния продукт на българския пазар. neon се отличава с комбинацията си от дебитна карта и шопинг функционалности, които правят ежедневното банкиране и пазаруването по-лесни и удобни за клиентите.

Карта neon, заедно с tbi bank app, дават редица предимства на потребителите като разплащателна сметка без месечна такса, неограничен брой мигновени преводи в лева и евро без такси, опция за разделяне на плащания на безлихвени вноски, както и най-високите лихви по депозити на българския пазар (до 3,2%) и по разплащателна сметка (до 2,1%). За повече удобство, карта neon може да бъде добавена в дигиталните портфейли Apple Pay и Google Pay.

Заради всички тези предимства над 100 хиляди българи вече избраха да управляват парите си и да пазаруват ежедневно с neon. Най-младият от тях е на 18 г., а най-възрастният - на 89.

Снимка 658578

Източник: tbi

Като дебитна карта neon е използвана най-често за пазаруване в хранителни магазини, за плащания при пътуване, на бензиностанции и за развлечения като кино, ресторанти и нощни заведения. Най-малката трансакция, направена с картата, е на стойност 0,30 лв. за носни кърпички, а най-голямата - над 60 хил. лв. за нов автомобил.

В допълнение, карта neon предоставя на клиентите няколко удобни опции за финансиране. За по-малки покупки, потребителите могат да активират шопинг лимит (до 5 хил. лв.), който им позволява да купуват желаните стоки или услуги като използват финансиране от банката и да разделят плащането напред във времето - за 3 месеца (безплатно) или за 6 и 12 месеца (с малка такса). За по-големи покупки, например ремонт на автомобил или апартамент, клиентите могат да се възползват от допълнително финансиране (до 20 хил. лв.). Те могат да кандидатстват, да подпишат договор и да получат парите по сметката си в рамките на минута - изцяло дигитално, по всяко време на денонощието. През 2023 г. чрез тези гъвкави решения клиентите на tbi bank са получили финансиране за над 100 млн. лв.

Друга удобна функционалност е "Кредитна ваканция", чрез която клиентите могат да отложат плащането на вноска. Над 20 хил. потребители вече са се възползвали от тази опция.

Снимка 658579

Източник: tbi

"Щастливи сме от непрекъснато нарастващия интерес към neon и tbi bank app през последните месеци. Това беше една вълнуваща година, в която въведохме много нови функционалности и преодоляхме редица предизвикателства в стремежа ни към съвършенство. През настоящата година ще продължим да внедряваме нови функции всеки месец, с които да правим ежедневното банкиране и пазаруването още по-лесни и удобни за нашите клиенти", казва Питър Барон, главен изпълнителен директор, tbi.