Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп заяви в сряда, че преди няколко дни е получил оферта за сделка в Дубай на стойност 2 милиарда долара.

Предложението е дошло от основен играч на строителния пазар, но новият държавен глава е отказал, тъй като не желае да създава конфликт на интереси, пише Bloomberg.

"През уикенда ми предложиха 2 милиарда долара за сделка в Дубай с един наистина невероятен човек, голям предприемач от Близкия изток ", коментира новият държавен глава в първата си пресконференция след изборите.

Тръмп има предвид председателят на DAMAC Properties Dubai Хюсеин Саджвани, посочват от Bloomberg.

Компанията вече има две сделки за развитието на голф курорт с Тръмп в Дубай, за които са платени 10 милиона долара през 2015-а и първата половина на 2016-а година, сочат данни от финансовите документи, подадени през май миналата година.

"DAMAC потвърждава, че се провеждаха дискусии, но, както е посочено, те бяха отхвърлени. Предложенията бяха за различни сделки с имоти", заяви говорителят DAMAC в телефонно интервю.

Той обаче отказал да даде информация дали тези сделки са за имоти в Дубай или кога са се състояли преговорите.

"Не съм в ситуация на конфликт на интереси, защото съм президент", коментира Тръмп. "Не искам да се възползвам от нищо", допълва новият държавен глава.