Израелската компания Pritzker Group, чрез IP Bulgaria 2005 Ltd., инвестира в строителството на жилищен комплекс в столичния квартал Люлин, съобщи sgrada.com.

"Розлин парк" е първият проект на Pritzker Group у нас. По план обектът ще се състои от 28 осеметажни сгради разположени върху 30 хил. кв. м, на ъгъла на бул. "Д-р Петър Дертлиев" и ул. "Панчо Владигеров". Обектът ще разполага с над 550 апартамента и ще е с обща застроена площ от 65 хил. кв. м.

Строителството стартира през лятото на миналата година и се очаква първата фаза на проекта да завърши до май 2009. Тя ще се състои от 8 жилищни сгради, фитнес, супермаркет, детска занималня.

Архитектурният проект е дело на арх. Атанас Панов. Изпълнител е "АТ Инженеринг".

Израелската Pritzker Group е една от големите строително-инвестиционни компании в Израел. В момента компанията се притежава от Итцхак Притцкер.

Pritzker Group инвестира в жилищни и търговски сгради в Ню Йорк и Кънектикът. В Европа компанията работи от 2000 година, когато стартира проект за 5,000 апартамента в Будапеща. Pritzker Group участва и в развитието на жилищен проект върху площ от 100 хил. кв. м в Рига. Отскоро работи и по проекти в Румъния и Русия.