Шест свързани помежду си небостъргача в сърцето на квартал Qianhai в Шънджън - това е сред последните проекти на архитектурно студио Farrells.

Наречени още One Excellence, те са построени върху рекултивирана земя до залива Qianhai на запад от центъра на Шънджън като част от развитието на квартала.

От шестте сгради четири са офис сгради, а останалите жилищни. Офисните небостъргачи са 180-метрови "портални кули", които са свързани с извит стъклен навес.

"Двете офисни сгради играят важна роля за оформянето на зараждащия се град, като приветстват посетителите и поставят началото на следващия етап от безпрецедентния растеж на Шънджън ", заявиха от Farrells.

Останалите четири небостъргача, които включват 300-метрова сграда, са свързани с "мостове", описани от студиото като "многостепенни улични пейзажи". Двата жилищни небостъргача, са свързани на 27-ия етаж.

Тези "мостове" ще свързват небостъргачите с други сгради, които ще разполагат с магазини, кафенета и ресторанти и вход към метростанция.

"Човешкият опит формира основите на тази усъвършенствана концепция за смесена употреба", каза директорът на Farrells Щефан Крумек.

"Създадохме богата и разнообразна мрежа от градски пространства, които, насърчават потока от пешеходци в района", каза той.

Освен One Excellence, Farrells проектира още небостъргача в квартала и си сътрудничи при проектирането на десет станции на метрото в района.