Дружеството със специална инвестиционна цел „Солид Инвест" АДСИЦ планира да инвестира над 5 млн. лв. в изграждането на луксозен жилищен комплекс от типа „Аpartment house" в местността „Гърдова глава" в столичния квартал Бояна.

Комплексът ще бъде разположен на разгъната застроена площ от 5 500 кв. м., като ще включва апартаменти с площ от 70 до 120 кв.м., подземни гаражи, търговска част и басейн, съобщиха от дружеството.

Към момента дружеството е подписало предварителен договор за покупко-продажба на терена в Бояна, като се предвижда окончателното плащане и прехвърлянето на собствеността да се извърши до края на месец април тази година.

Компанията вече е платила авансово 475 700 лева със собствени средства, а остатъкът от продажната цена в размер на 1 773 504, дружеството ще заплати чрез банков кредит в срок до 30 дни след сключването на сделката.

Проектирането на комплекса ще продължи до края на април, като в него компанията ще вложи 252 хил. лв., става ясно от проспекта на АДСИЦ-а.

Строителството на апартаментния комплекс ще започне през май, като ще премине през три основни фази, през които дружеството ще инвестира 2.75 млн. лв. От компанията поясниха, че възнамеряват да въведат жилищния комплекс в експлоатация в края на 2008 г.