На българския пазар за недвижими имоти вече стъпи и световният лидер в областта за бизнес имотите NAI Global, който вчера подписа договор с българската консултантска компания ProCon International.

С подписването на този договор NAI ProCon стана пълноправен член и официален представител на NAI Global за България.

Договорът беше подписан от вицепрезидентът на NAI Global за Европа, Близкия Изток и Африка Дейвид Пери и управляващият партньор на NAI ProCon Яни Стоименов.

"Като най-нов член на Европейския съюз, България е готова за силен икономически растеж. Погледът отвътре и опитът на местно ниво, с които NAI ProCon разполага, са ценни за много наши корпоративни клиенти и инвеститори, които търсят възможности на този нов за тях пазар", коментира подписването на съвместния договор президентът и управляващ директор на NAI Global Джефри М. Фин.

"Присъединяването ни към NAI ще постави нашата компания на водеща позиция в България, като консултантска агенция в областта на бизнес недвижимите имоти. С това партньорство, ще можем да повишим качеството на обслужване на нашите клиенти и да увеличим инвестиционния интерес към България", пък заяви от своя страна управляващият партньор на NAI ProCon Яни Стоименов.

NAI Global е световен лидер сред консултантските агенции за недвижими имоти, като разполага с мрежа от 350 офиса и 5000 служители в 45 страни по света. Компанията работи с водещи корпорации, инвеститори и финансови институции, като през изминалата 2006 г. е осъществила транзакции за над 40 милиарда долара.

ProCon е водеща консултантска компания в сферата на бизнес имотите и инвестициите в България, която винаги е отдавала особено значение на възможността да предостави на своите клиенти услуги на световно ниво.

На българския пазар NAI ProCon работи с корпоративни клиенти, инвеститори и значими инвестиционни фондове, като предлага разнообразна гама от услуги, включвайки: продажби, отдаване под наем, инвестиционно консултиране, финансово консултиране, експертни оценки, администриране на отношения наемодател-наемател, управление на имоти.