Според последните данни от месец юни от GSMA Intelligence, мобилните потребители са повече от 5 милиарда в цял свят.

Тези числа показват, че глобалното навлизане на мобилни устройства е задминало целта такива да ползват две трети от всички хора. Това означава, че 67% от населението на Земята използва мобилни телефони.

Междувременно, докладът за мобилността на Ericsson сочи, че смартфоните отговарят за 55% от всички мобилни абонаменти. Тези сведения разкриват, че повече от половината население на планетата използва смартфони.

Между януари и март тази година, 80% от всички продадени телефони са били смартфони. Следователно тяхното влияние най-вероятно ще се увеличи в следващите месеци.

Най-новите данни обръщат внимание на факта, че месечните активни потребители на Facebook са намалели слабо. Това не е необичайно за тази част от годината, но си заслужава да се отбележи, че броят им е намалял с 50 милиона, или с 2.5% от връхната точка от 1.968 милиарда активни потребители от преди няколко месеца.

Досегашната практика на социалната мрежа обаче навява на мисълта, че това е само сезонен спад и потребителската база на Facebook ще се завърне скоро.

Много от топ пазарите на Facebook показват силен растеж. Броят на активните акаунти в САЩ е нараснал с 11 милиона, което е 5 процентно увеличение от април 2017-та. Броят на потребителите на социалната мрежа сега е 230 милиона.

Темпът на нарастване е същият и в Индонезия, където вече има 117 милиона активни потребители на Facebook.